Project Description

Tillbaka

Göran Florén

Göran började sin musikaliska bana som 6 åring då han byggde låtsas-elgitarrer och mimade till ABBA, Beatles, KISS och andra band. Vid 8 årsålder blev det obligatorisk blockflöjt i musikskolan följt av gitarr, elgitarr, elbas och keyboards i skolorkestern. På fritiden spelade han elgitarr och skrev låtar till egna rock och pop band och så småningom gick han vidare till Södra Latins Musikgymnasium och därefter turnerade han och jobbade i studio med egna pop/rock band som ung. Låtskrivande och musikproduktion tog så småningom över helt och han byggde egna studion Oxroad Studio där han förutom att ha jobbat med ett hundratal mindre kända band och artister även producerat musik åt

EMI, SVT, Stockhouse m.fl. 

Bland annat barnskivorna 

  • Lilla Melodifestivalen 2003
  • Lilla Schlagerfesten 2004 och annat.

När Göran inte jobbar på CME spelar han elbas i coverband, jobbar som musikproducent i studion med olika musikprojekt samt spelar elgitarr i en 70-tals inspirerad improvisations trio.

Göran är egenföretagare sedan många år tillbaka men har också jobbat som musiklärare, ungdomsledare, folkbildare samt haft kommunalpolitiska förtroendeuppdrag tidigare i livet. 

Videor