Project Description

Tillbaka

Jimmy Brånn

Jimmy började som 8-9 åring att spela Piano, gitarr och trummor och därefter även sång. Startade 3 år senare ett Pop/Rockband bestående av Jimmy och 4 killar i åldern 11-13. Vi turnerade i skolor, fritidsgårdar, fester, kyrkor och utomlands. I den åldern började Jimmy skriva sina egna första låtar.

Året efter så började Jimmy´s lillebror Mattias Brånn (Dj Mangoo) o Jimmy att skriva låtar tillsammans.

År 1997 kom Jimmy till Stockhouse (skivbolag) som 19åring som då fanns i Stocksund Sthlm. Jobbade där på sitt soloprojekt med eget skrivet material ihop med låtskrivare/musiker Guran Florèn.

Jobbade 2003 med skivan som släpptes från SVTs Lilla melodifestivalen.

Producerade 2004 Lilla schlagerfesten (EMI) med artister från SVTs Lilla melodifestivalen.

När jag inte undervisar på CME turnerar Jimmy som musiker och skriver låtar i olika konstellationer och studios. Basic Element är ett band som Jimmy brukar spela med live.

Jimmy jobbar även under artistnamnet Enmansarmèn (Jimmy Brånn). Bandet Enmansarmèn & Korall släppte våren 2018 5st singlar.

  •  Efter grundskolan sökte Jimmy och kom in på Musiklinjen i Uppsala 3 år (gymnasiet).
  •  Har i nuläget också en musiklärartjänst på Örbyhusskola 4 timmar/vecka.

Jimmy tycker i första hand att sina elever ska tycka att det är roligt att komma till lektionerna. `Practice makes fun` tycker Jimmy är viktigt att eleverna förstår. Att om eleven övar så blir det kul!

Jag inspirerar och ger dem verktygen att komma vidare i deras musikaliska utveckling, men att det är dem själva som måste jobba/öva hemma på sitt instrument för att utvecklas.

Videor