Octavian Badéa

Octavian Badéa – Maestro, Rektor, Utvecklingsstrateg, Mood manager

Vad: Undervisar i gitarr, klassisk gitarr, ensemble, musikteori, instrumental pedagogik & metodik. Undervisar sedan 1985 i klassisk/akustisk/elgitarr, elbas samt piano.

Specialité: undervisning av barn i yngre år samt särbegåvade yngre barn.

Varför: Att se ett barns musikaliska nyfikenhet utvecklas till klanger och senare till stycken/låtar och därmed till glädje och innerlig tillfredsställelse är bland det absolut största belöningen i livet för mig. Att varsamt och lyhört odla barnets intresse för musik, att hjälpa till att upptäcka och erövra musikens ädla konst – detta gör mig glad och lycklig.

Utbildning: Klassisk gitarr – School of Performing Arts i Bukarest Rumänien, SMI – Högskolan för Musikpedagogik Stockholm. Musikvetenskap vid Stockholms Universitet. Musikpsykologi vid Uppsala Universitet.

Aha?!?: I övrigt, när jag inte undervisar på Creative Education så spelar jag med mina vänner, allt från klassiskt till klezmer och blues och lär mig att spela en del nya udda instrument såsom cobza – korthalsad rumänsk folkluta samt caval – en sorts sälgflöjt från bl.a. Rumänien. Bland det viktigaste uppgifterna som jag dock har på Creative Education efter att vara Maestro är den som Mood manager, att se till att alla, elever såsom Maestron trivs.

Videor