Siri Sperling

När Siri var fem år gammal började hon på musikskolan lilla akademien i Stockholm, där Siri började med att spela fiol och några år senare även piano. Siri minns tydligt att hon älskade att lyssna på de äldre eleverna när de spelade, “det var så vackert!”. Siri förstod också så småningom vilket hårt arbete som låg bakom, “det som var det bästa var att det oftast var riktigt kul att få kämpa med att lära sig!”

Siri dansade mycket balett och tränade gymnastik men med tiden blev det mer och mer fiol och så har det fortsatt. 2017 tog Siri studenten från Lilla Akademien och sedan började hon utbildning (klassisk fiol) på Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

“En sak som är fantastiskt med skolan är att man träffar så många vänner att spela med! Det är så roligt att tillsammans komma på olika idéer och ordna konserter.”

Ett kul uppdrag Siri haft sedan senaste året är att hon spelar fiol i musikalen “Så som i himmelen” på Oscarsteatern. Siri spelar också ofta med sina vänner på konserter och evenemangs runtom i Stockholm och Sverige. “Musiken tar en till så många olika platser och människor!”

“Jag är så glad att jag fått chansen att syssla med musik, och att dessutom få träffa nyfikna elever och få förmedla varför jag tycker så mycket om att spela. Dessutom är det alltid spännande att få se vad jag kommer att få lära mig av dem!”

Videor